Pieczony burak, rukola, orzechy nerkowca, maliny, granat, ravioli gruszkowe, piklowany kalafior
Z polędwicy wołowej marynowanej w świeżych ziołach, podane z rukolą, parmezanem, oliwkami i kaparami, grzybkami shimeji, rzepą arbuzową, sosem majonezowo-musztardowo-miodowym oraz pieczywem
Świeży łosoś z avocado, papryką, szczypiorkiem, wędzonym kawiorem z pstrąga z Zielenicy i grissini
Grzybki shimeji, musztarda francuska, anchois, kapary, piklowana cebulka, liście nastrucji, suszone żółtko, oliwa lubczykowa, chips z topinamburu, masło, pieczywo
Krewetki duszone w białym winie z masłem, czosnkiem, cebulą i natką pietruszki, świeży szpinak, pomidorki cherry, orzeszki pini, grzanki pszenne
Ślimaki zapiekane w maśle czosnkowo-pietruszkowym, grzanki czosnkowe
Krem z dyni z mlekiem kokosowym, chilli i imbirem, grzanką oraz olejem z pestek dyni tłoczonym na zimno w restauracji lemon
Krem pomidorowy z pesto, mozzarellą baby i grzankami
Krem borowikowy na zakwasie z kiszonej kapusty z krokiecikami z kaszanki
Zupa rybna z łososia i pstrąga z pomidorami, i warzywami, lekko pikantna
Pieczony w piecu pstrąg, ziemniaki opiekane, warzywa sezonowe z patelni
Filet z łososia pieczony w piecu, puree z pasternaku z chrzanem i cytryną, warzywa z patelni, salsa verde
Smażony filet z sandacza, ziemniaczane gratin z serem Bursztyn, szpinak smażony z boczniakami, sos cytrynowo-szafranowy
Dorsz, ziemniaki z ogniska zapiekane z bryndzą sądecką, sałatka z kopru włoskiego, cebulki czerwonej, pomidorków cherry, pomarańczowy dressing, rzodkiewka, strączki groszku cukrowego, ziarna groszku, emulsja z pietruszki
Grillowany tuńczyk, puree z kalafiora i wanili, smażona kapusta pak choi, salsa z mango, chilli, limonki, cebuli czerwonej i mięty, chips z kalafiora
Delikatna pierś z kurczaka w ziołach, pęczotto z borowikami, mix sałat, mango, podsuszane pomidory, kapary, cebula czerwona i pomidorki cherry, sos z suszonych pomidorów
Marynowane w miodzie i wędzonej papryce z frytkami stekowymi. Do wyboru sosy: barbecue lub czosnkowy
Pieczone żeberka marynowane w miodzie, czerwonej papryce, musztardzie i sosie sojowym, opiekane ziemniaki, grillowana kukurydza, cukinia, papryka, sos barbecue
Pierś z kaczki sous vide, puree pietruszkowo-gruszkowe, sos z buraka i selera naciowego, jarmuż, pieczarki, pomidorki koktajlowe, ziemniak truflowy, chips z ziemniaka truflowego
Kasza łzy hioba ze smardzami i orzechami włoskimi, redukcja z pomidorów, marchew i por pieczone w soli i wędzone, pomidorki cherry, sos ze smardzów, żółtko sous vide.
Kluseczki ziemniaczane z wołowiną w sosie borowikowym
Policzki wołowe, sos pieczeniowy, ziemniaki z ogniska zapiekane z bryndzą sądecką, sałatka z piklowaną marchewką, rukolą, czerwoną cebulą, koprem włoskim i kiszonymi burakami
Seler, fasola piękny jaś z doliny dunajca, pak choi, suszone pomidory, mus z jabłka i fenkułu, migdały, salsa verde, olej pomidorowy od Dawida Łagowskiego
Stek z polędwicy wołowej z puree ziemniaczano-chrzanowym, boczniakami i sosem demiglace
Stek z antrykotu sezonowanego minimum 90 dni przez Timi Gonzaleza z Evil Steakhouse specjalnie dla Restauracji Lemon, frytki z batatów, cukinia, papryka, kukurydza
Wołowina, bekon, pomidor, cebula czerwona, ogórek kiszony, sałata rukola, frytki stekowe, sos do wyboru:Czosnkowy, BBQ, ketchup, bułka do wyboru: maślana lub z pieca
Bułka ziemniaczana, cukinia, boczniaki, pomidory, ogórek kiszony, pomidor suszony, tofu wędzone, rukola, sałata lodowa, frytki stekowe
Wołowina, pancetta, spianata piccante, parmezan, pomidor, rukola, liscie bazyli, frytki stekowe, sos do wyboru: czosnkowy, BBQ lub ketchup. Bułka do wybory: maślana lub z pieca
Wołowina, pancetta, pomidor, ser gorgonzola, pikantna konfitura gruszkowa, kapusta pak choi, pomidory suszone, sos z majonezu i musztardy francuskiej. Frytki stekowe. Do wyboru bułka maślana lub z pieca
Grillowany kurczak, mix sałat i liści, pomidorki podsuszane, oliwki, kapary, mango, parmezan, dressing winegret, podanana z focaccią
Karmelizowany kozi ser, smażona kapusta pak choi, glazurowane buraczki, maliny, granat, polenta z migdałami, mailnami i miętą, konfitura z borówek z jałowcem
Pikantne krewetki z patelni, mix sałat i liści, fenkuł, jabłko, karczochy, pomidorki podsuszane, rzodkiewka, dressing pomarańczowy, focaccia
Szpinak, jabłko, rzodkiewka, granat, cebula czerwona, sezam biały, jajko sous-vide, pieczone pomidorki cherry, winegret z majonezu i soku jabłkowego
Creme brulee z karmelizowanym cukrem brązowym i owocami
Ziemia jadalna kakaowo-orzechowa, lody waniliowe, sos karmelowy
Gorące maliny z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Biszkopty savoiardi, krem z mascarpone z czekoladą, mus czekoladowy
Wegański krem śmietankowo-cytrynowy, polewa czekoladowo miętowa, żelowe wiśnie
GORĄCE CIASTKO CZEKOLADOWE Z PŁYNNYM ŚRODKIEM, PODANE Z LODAMI WANILIOWYMI I KONFITURĄ Z OWOCÓW LEŚNYCH
Suflet z białej czekolady i buraka, lody cydrowe, kruszonka, żel z granatu i hibiskusa, puder z malin
Placek z pieca z rozmarynem i oliwą
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, bazylia
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, bazylia, spianata piccante, zielone oliwki
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, szynka, pieczarki, karczochy oliwki czarne
Ser mozzarella, pomidory pelati, pikantne krewetki, mango
Sos z pomidorów pelati, suszone pomidory, pieczarki, czarne oliwki, tofu wędzone, rukola
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, szynka parmeńska, rukola, parmezan
Polskie sery zagrodowe, mozzarella, pomidorki cherry, liście młodego szpinaku
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, oscypek, boczek, wędzony, suska sechlońska
Makaron z oliwą, świeżymipomidorami, czosnkiem, rukolą i parmezanem
Makaron z guanciale, pecorino romano i jajkiem
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem, parmezanem i sosem śmietanowym
Polędwica wołowa, kurki, jarmuż, czosnek niedźwiedzi, prażona kasza gryczana, śmietana, szalotka
Makaron z pomidorami pelati i owocami morza: krewetki, kalmary, ośmiornica baby, mule
Makaron z krewetkami, świeżymi pomidorami i pomidorkami cherry, oliwą, świeżym szpinakiem, chili, czosnkiem i cebulą
Kawa z pianką mleczną i syropem różanym
Cappuccino z dowolnym syropem: waniliowym, karmelowym, tiramisu, orzech laskowy
Rozgrzewająca herbata z miętą cytrusami, goździkami, miodem i cynamonem
Aromatyczna czarna herbata, której smak podkreśla syrop różany, żurawina i płatki róż
Zielona, czarna, earl grey, owocowa
Gazowana/niegazowana
Niegazowana
Gazowana
Ze świeżo wyciskanych cytryn / z czarnego bzu
Jabłkowy, Gruszkowy, Jabłkowo-Morelowy, Jabłkowo-Porzeczkowy. Tłoczony z owoców rosnących na stokach w pobliżu Dunajca i górskich potoków
Pomarańczowy, Grejfrutowy
Jarmuż, szpinak, jabłko, aloes
Burak, truskawka, jabłko, wiśnia
Banan, jabłko, gruszka
Śliwka, aronia, jabłko, czarna porzeczka
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez GND Sp. Z o.o. Sp. J., Plac na Groblach 21, 31-101, Kraków Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.