
- Strona główna
- Restauracja
- Menu restauracji
























Consome mięsne, serwowane z pierożkami cappalletti z kaczką.
Krem pomidorowy z pesto, mozzarellą baby i grzankami
Krem borowikowy na zakwasie z kiszonej kapusty z krokiecikami z kaszanki
Zupa rybna z łososia i pstrąga z pomidorami, i warzywami, lekko pikantna

Pieczony burak, rukola, orzechy nerkowca, maliny, granat, ravioli gruszkowe, piklowany kalafior
Z polędwicy wołowej marynowanej w świeżych ziołach, podane z rukolą, parmezanem, oliwkami i kaparami, grzybkami shimeji, rzepą arbuzową, sosem majonezowo-musztardowo-miodowym oraz pieczywem
Świeży łosoś z avocado, papryką, szczypiorkiem, wędzonym kawiorem z pstrąga z Zielenicy i grissini
Grzybki shimeji, musztarda francuska, anchois, kapary, piklowana cebulka, liście nastrucji, suszone żółtko, oliwa lubczykowa, chips z topinamburu, masło, pieczywo
Krewetki duszone w białym winie z masłem, czosnkiem, cebulą i natką pietruszki, świeży szpinak, pomidorki cherry, orzeszki pini, grzanki pszenne
Ślimaki zapiekane w maśle czosnkowo-pietruszkowym, grzanki czosnkowe

Grillowany kurczak, mix sałat i liści, pomidorki podsuszane, oliwki, kapary, mango, parmezan, dressing winegret, podanana z focaccią
Karmelizowany kozi ser, smażona kapusta pak choi, glazurowane buraczki, maliny, granat, polenta z migdałami, mailnami i miętą, konfitura z borówek z jałowcem
Pikantne krewetki z patelni, mix sałat i liści, fenkuł, jabłko, karczochy, pomidorki podsuszane, rzodkiewka, dressing pomarańczowy, focaccia
Szpinak, jabłko, rzodkiewka, granat, cebula czerwona, sezam biały, jajko sous-vide, pieczone pomidorki cherry, winegret z majonezu i soku jabłkowego

Makaron z oliwą, świeżymi pomidorami, czosnkiem, rukolą i parmezanem
Naszym gościom pozostawiamy wybór ulubionego makaronu: tagliatelle, penne, spaghetti, razowy, kukurydziany (bezgluten)
Makaron z guanciale, pecorino romano i jajkiem
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem, parmezanem i sosem śmietanowym
Polędwica wołowa, kurki, jarmuż, czosnek niedźwiedzi, prażona kasza gryczana, śmietana, szalotka
Makaron z pomidorami pelati i owocami morza: krewetki, kalmary, ośmiornica baby, mule
Makaron z krewetkami, świeżymi pomidorami i pomidorkami cherry, oliwą, świeżym szpinakiem, chili, czosnkiem i cebulą

Serwowany z sosem rakowym i oliwą pietruszkową, puree z groszku cukrowego, ogórkiem kompresowanym w aloesie oraz kawiorem z wędzonego pstrąga
Pieczony w piecu pstrąg, ziemniaki opiekane, warzywa sezonowe z patelni
Filet z łososia pieczony w piecu, puree z pasternaku z chrzanem i cytryną, warzywa z patelni, salsa verde
Dorsz, ziemniaki z ogniska zapiekane z bryndzą sądecką, sałatka z kopru włoskiego, cebulki czerwonej, pomidorków cherry, pomarańczowy dressing, rzodkiewka, strączki groszku cukrowego, ziarna groszku, emulsja z pietruszki
Delikatna pierś z kurczaka w ziołach, pęczotto z borowikami, mix sałat, mango, podsuszane pomidory, kapary, cebula czerwona i pomidorki cherry, sos z suszonych pomidorów
Marynowane w miodzie i wędzonej papryce z frytkami stekowymi. Do wyboru sosy: barbecue lub czosnkowy
Pieczone żeberka marynowane w miodzie, czerwonej papryce, musztardzie i sosie sojowym, opiekane ziemniaki, grillowana kukurydza, cukinia, papryka, sos barbecue
Pierś z kaczki sous vide, puree pietruszkowo-gruszkowe, sos z buraka i selera naciowego, jarmuż, pieczarki, pomidorki koktajlowe, ziemniak truflowy, chips z ziemniaka truflowego
Kasza łzy hioba ze smardzami i orzechami włoskimi, redukcja z pomidorów, marchew i por pieczone w soli i wędzone, pomidorki cherry, sos ze smardzów, żółtko sous vide.
Kluseczki ziemniaczane z wołowiną w sosie borowikowym
Policzki wołowe, sos pieczeniowy, ziemniaki z ogniska zapiekane z bryndzą sądecką, sałatka z piklowaną marchewką, rukolą, czerwoną cebulą, koprem włoskim i kiszonymi burakami
Seler, fasola piękny jaś z doliny dunajca, pak choi, suszone pomidory, mus z jabłka i fenkułu, migdały, salsa verde, olej pomidorowy od Dawida Łagowskiego
Stek z polędwicy wołowej z puree ziemniaczano-chrzanowym, boczniakami i sosem demiglace
Stek z antrykotu sezonowanego minimum 90 dni przez Timi Gonzaleza z Evil Steakhouse specjalnie dla Restauracji Lemon, cukinia, papryka, kukurydza
Wołowina, bekon, pomidor, cebula czerwona, ogórek kiszony, sałata rukola, sos do wyboru:Czosnkowy, BBQ, ketchup, bułka do wyboru: maślana lub z pieca
Bułka ziemniaczana, cukinia, boczniaki, pomidory, ogórek kiszony, pomidor suszony, tofu wędzone, rukola, sałata lodowa
Wołowina, pancetta, spianata piccante, parmezan, pomidor, rukola, liscie bazyli, sos do wyboru: czosnkowy, BBQ lub ketchup. Bułka do wybory: maślana lub z pieca
Wołowina, pancetta, pomidor, ser gorgonzola, pikantna konfitura gruszkowa, kapusta pak choi, pomidory suszone, sos z majonezu i musztardy francuskiej. Do wyboru bułka maślana lub z pieca

Placek z pieca z rozmarynem i oliwą
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, bazylia
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, bazylia, spianata piccante, zielone oliwki
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, szynka, pieczarki, karczochy oliwki czarne
Ser mozzarella, pomidory pelati, pikantne krewetki, mango
Sos z pomidorów pelati, suszone pomidory, pieczarki, czarne oliwki, tofu wędzone, rukola
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, szynka parmeńska, rukola, parmezan
Polskie sery zagrodowe, mozzarella, pomidorki cherry, liście młodego szpinaku
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, oscypek, boczek wędzony, suska sechlońska

Creme brulee z karmelizowanym cukrem brązowym i owocami
Ziemia jadalna kakaowo-orzechowa, lody waniliowe, sos karmelowy
Gorące maliny z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Biszkopty savoiardi, krem z mascarpone z czekoladą, mus czekoladowy
Wegański krem śmietankowo-cytrynowy, polewa czekoladowo miętowa, żelowe wiśnie
Gorące ciastko czekoladowe z płynnym środkiem, serwowane z lodami waniliowymi i konfiturą z owoców leśnych
Suflet z białej czekolady i buraka, lody cydrowe, kruszonka, żel z granatu i hibiskusa, puder z malin

Istnieje możliwość zamówienia kawy z mlekiem sojowym, kokosowym, migdałowym bądź mlekiem bez laktozy
Zielona, czarna, earl grey, owocowa
Espresso, tonic Schweppes, pomarańcza
Jarmuż, szpinak, jabłko, aloes
Burak, truskawka, jabłko, wiśnia
Śliwka, aronia, jabłko, czarna porzeczka
Banan, jabłko, gruszka

Jabłkowo-gruszkowy, jabłkowo-morelowy, jabłkowo-porzeczkowy. Tłoczony z owoców i warzyw rosnących na stokach w pobliżu Dunajca i górskich potoków. Korzystając z górskiego słońca stają się one soczyste i dojrzałe.
Gazowana/niegazowana
Niegazowana
Gazowana
Ze świeżo wyciskanych cytryn / z czarnego bzu
Pomarańczowy, Grejfrutowy
Z sorbetem cytrynowym
Blonde, Blanche, Double
Wódka, Kahlua, espresso, syrop cukrowy
Rum, cukier trzcinowy, limonka, woda gazowana, mięta
Tequila, Bols Tripe Sec, sok z cytryny
Tequila Silver, Bols Triple Sec, sok z cytryny, puree malinowe
Whisky, syrop cukrowy, sok z cytryny, angostura
Prosecco, Aperol, pomarańcza, woda gazowana
Prosecco, woda gazowana, syrop z czarnego bzu, owoce
Gin, sok z cytryny, bazylia, syrop cukrowy
Gin, Martini Rosso, Campari
Amaretto, sok z cytryny, syrop cukrowy, białko
Wódka, tequila, rum, gin, likier Triple Sec, Pepsi, syrop cukrowy, sok z cytryny
Wódka waniliowa, Prosecco, puree z marakui, sok z limonki, likier marakuja
Gin, sok z cytryny, syrop cukrowy, woda gazowana
Wino bezalkoholowe, Orange Spritz, woda gazowana, pomarańcza
7up, limonka, mięta, cukier trzcinowy
Czerwone wino powstałe na bazie wcześnie dojrzewających szczepów Merlota jest mniej taniczne, mniej kwasowe, bardziej owocowe. Doskonale komponuje się z wieprzowiną i wołowiną, ale także i z pieczoną kaczką, indykiem bądź włoskimi daniami.
Wino stanowiące perfekcyjny kolaż szczepów Pinot Bianco i Trebbiano charakteryzujące się bardzo dobrą strukturą i niższym stopniem kwasowości. Idealnie sprawdzi się do lekkich posiłków, owoców morza, ryb i delikatnych wędlin.
Wino musujące, przeżywające istny renesans swojej popularności, powstaje w skutek naturalnego procesu dojrzewania wina w butelkach. W jego efekcie trunek zyskuje dwutlenek węgla zauważalny w postaci charakterystycznych, przyjemnych bąbelków.
Malinowa, wiśniowa, pigwowa, orzech laskowy